Licheni stabilizati - ce sunt si care este modul de intretinere

Licheni stabilizati - ce sunt si care este modul de intretinere

In ultima perioada, decoratiunile care au la baza licheni stabilizati au luat o mare amploare in randul produselor realizate manual sau celor de design care implica folosirea plantelor ca material de baza. In ceea ce priveste obiectele de decor realizate pe baza de licheni stabilizati, acestea au o multime de avantaje, care le diferentiaza de celelalte obiecte de decor obisnuite. Cele din licheni decorativi stabilizati pot fi amplasate in aproape orice incapere a locuintei tale si implica o intretinere foarte usoara si facila. Pe de alta parte, lichenii stabilizati ofera mai multe posibilitati de realizare a obiectelor decorative, comparativ cu alte plante traditionale si pot fi achizitionati la preturi foarte accesibile.

 
 
Ce sunt lichenii stabilizati?

 
Cladina arbuscula este o specie de licheni care se dezvolta in partile nordice ale planetei si care, datorita aspectului sau, este confundata foarte usor cu muschiul intalnit si in zonele noastre. Aceasta specie de licheni se gaseste in culori de nuante deschise de gri sau maro, avand un aspect stufos si ramificat. Lichenii decorativi stabilizati apartin aceleasi specii, singurul aspect diferential fiind procesul la care acestia sunt supusi pentru a fi stabilizati, asa cum spune si denumirea lor. Acest proces implica cateva etape de conservare pe baza de apa, colorant alimentar si glicerina care sunt non-toxice si care stopeaza cresterea lichenilor, pentru a putea fi folositi in diferite scopuri.

Culoarea variata a acestor licheni stabilizati faciliteaza o intrebuintare ampla si un mod variat de folosire a acestora. Datorita colorantului folosit asupra lichenilor, acestia se gasesc in peste 20 de nuante, care pot varia de la albastru arctic la verde foarte deschis sau rosu aprins. Datorita varietatii lor, lichenii se pot folosi la realizarea unor obiecte decorative, putand fi lipiti pe orice tip de material de suport. In ceea ce priveste timpul de rezistenta a lichenilor stabilizati, acestia traiesc in medie 10-15 ani, fara vreo problema sau modificare nefavorabila. Conditiile pentru o rezistenta optima a lichenilor sunt pastrarea acestora in camere cu umiditate de minim 40%, fara surse de caldura foarte apropiate si fara sa fie in contact direct cu razele soarelui.

 

Modul de intretinere si beneficiile lichenilor decorativi stabilizati

 
Spre deosebire de intretinerea plantelor obisnuite, care sunt mult mai pretentioase atunci cand vine vorba de conditiile de pastrare, lichenii stabilizati sunt mult mai simplu de intretinut. Acestia nu au nevoie de apa, pamant, lumina si nu este nevoie sa fie pozitionati in ghiveci. Ei trebuie doar sa fie pastrati la temperatura camerei, in conditiile enumerate mai sus.

Pe de alta parte, achizitionarea unor produse decorative din licheni stabilizati aduc o multime de beneficii. Acestia pot indica gradul de umiditate din atmosfera, reduc mucegaiul sau excesul de umiditate si au potentialul de a purifica si de a curata aerul. De asemenea, datorita texturii si volumului lor, lichenii stabilizati pot reduce zgomotul. Culorile vii ale acestora ofera o energie pozitiva si o atmosfera placuta camerei, dar mentin si prospetimea, impiedicand asezarea prafului pe suprafata lor. Nu in ultimul rand, lichenii sunt infungici si hipoalergici, prin urmare nu au efecte nefavorabile asupra organismului.

Acum ai toate motivele sa achizitionezi produse decorative handmade, realizate pe baza de licheni stabilzati. Decor Creativ pune la dispozitia clientilor o varietate de modele de ghivece sau tablouri cu licheni stabilizati. Intra chiar acum pe pagina noastra si alege variante unice de decor. Daca nu esti interesat de obiecte decorative, poti achizitiona aceste produse handmade pe baza de licheni pentru a oferi un cadou inedit unei persoane foarte apropiate. Originalitatea si modul unic de realizare, dar si calitatea materialelor folosite diferentiaza aceste produse de alte produse obtinute in mod clasic. Cu siguranta nu vei da gres odata ce vei alege aceste produse ca si varianta de cadou.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!